Vándorúton Tornyosfellegi Akka csapatával


DSCF2863Júliusban egy hétre ezen a nyáron is benépesült a gyermekkönyvtár az Olvasótábor lakóival, akik olvasás közben a képzelet szárnyán keltek vándorútra Nils Holgerssonnal, a törpévé varázsolt lusta és gonosz svéd kisfiúval, aki Vemmenhögből Márton gúnárral és a vadludakkal Lappföldre utazott. A számos megpróbáltatást, kalandot átélt Nils végül szülei örömére megjavult, kedves, talpraesett gyerekként tért haza, aki nem bántja többé az állatokat.

Nemcsak Nils kalandjait kísértük nyomon. A kézműves foglalkozáson Márton gúnár és Akka figurája, a Bihari Múzeumban pedig a Sárrét vízi világával való megismerkedést követően a vizes élőhely egyik lakója, a béka készült el. Minden táborlakó egész héten büszkén viselte a lúdtollal megírt kitűzőjét.

DSCI8747Az időjárás ezen a nyáron is kegyes volt hozzánk, így nem maradt el a strandolás, a szabadtéri játék sem. A József Attila-lakótelep játszóterén a népi játékok mozgatták meg a gyerekeket. Biharugrán a Madárvárta tanösvényt jártuk végig, ahol megismerkedtünk a környék állat- és növényvilágával. Ezalatt fejünk fölött zsákmányra vadászó réti sasok köröztek, a vízparton tollászkodtak a nyári ludak. A magaslesről a bihari hegyeket is megcsodáltuk.

A Szabó Pál Irodalmi Emlékház udvarán a hatalmas diófa hűvösében hallgattuk meg vendéglátónk előadásában az író Szegődött bér, osztott konc c. meséjét, melynek tanulsága ma is érvényes: Szorgalommal, kitartó munkával elérhetjük célunkat. Nagy élményt jelentett az író hangját megörökítő felvétel meghallgatása, melyben a Móricz Zsigmonddal való találkozását meséli el az író.

Felüdültünk a játékkal színesített zenei és ének foglalkozáson is. Péntek délután a vetélkedőn sok érdekességet tudhatott meg mindenki a madarakról, valamint a vándorló állatokról.

Reméljük, a huszonnégy táborlakó, akik közül többen visszatérő résztvevők, jövőre is szívesen csatlakoznak hozzánk a következő Olvasótábor lakójaként.

Lackó Györgyné
könyvtárvezető

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s